След вчерашното меле в "Дружба" само бащата остава в "Пирогов"

10:41, 21 юни 15 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма опасност за живота на пострадалите роми при снощния побой в столичния квартал "Дружба". Баща и двамата му синове – близнаци на 17 години, бяха откарани снощи в "Пирогов", след като група младежи ги би с палки, а според очевидци – и с боксове и бухалки.

"Ние ромите обичаме много повече България, нямаме нищо против България. Ние сме раснали тук, живееме. Призовавам политиците да обичат България. Пееме "Мила родина", ама не е така".

Това каза пред Нова ТВ възрастен ром, който е присъствал на снощното сбиване между българи и роми в автобус 88 в София. В инцидента пострадаха две момчета и техният баща.

Младежите вече са изписани от болницата. Те разказаха, че са се връщали от църква и били нападнати в гръб. Били им нанесени удари с палки и боксове.

"Тръгнахме да слизаме от автобуса, че почнаха да ни ритат. Баща ни гледаше да ни спаси, сега е в болницата", разказаха момчетата.

Майката на момчетата също се включи в разговора, като обвини българите, че налитат по кварталите да бият ромите. „Не можахме да ги видим кои са нападателите. Заварихме синът ми в безсъзнание, целият в кръв. Не сме пришълци, моят мъж тук е роден".

Според нея в случая не става дума за конфликт и сбиване, а за нападение, защото нейните синове не са предизвикали с нищо нападателите си.

"Те навсякъде ни налагат. Те искат да ни съборят, да ни унищожат, обаче няма да стане. Ние учим, работим“, каза на свой ред братът на Траян и Симеон.

Сбиването е станалото около 19.50 ч. в района на бул. "Христофор Колумб" и бул. "Димитър Списаревски", под моста за Летище София. То е продължило на една от спирките на автобус 88. Участвали са две групи мъже - българи и роми, част от които са имали бухалки.

Участниците в боя са се разбягали и в момента полицията ги издирва. Пострадалите са без опасност за живота.

Малко след нападението близки на пострадалите се събраха на протест. Жителите на квартала от ромски произход обясниха, че живеят в "Дружба" от повече от 50 години и досега не са имали абсолютно никакви проблеми с българите. Според тях нападението тази вечер е дело на крайни групировки, които според тях имат политическа цел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама