"Медицински център I" в Бургас иска разрешение да закупи нова техника

10:58, 21 юни 15 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Медицински център I“ в Бургас се нуждае от закупуване на медицинска апаратура, както и от средства да заплати технически проект, чрез който е изградена термопомпена система в сградата. За целта управителят на лечебното заведение д-р Борис Борисов е входирал докладна записка до Общински съвет, тъй като Центърът е общинска собственост.

В писмото си до местния парламент Борисов обяснява, че за миналата година „Медицински център I“ е реализирал печалба в размер на 30 742лева. Според решение на Общински съвет-Бургас, на 17 февруари 2015 г., лечебното заведение трябва да отчисли дивидент в размер на 50 на сто от печалбата за 2014 година, с изключение на случаите, в които болницата е решила да инвестира въпросния дивидент в техника. Затова д-р Борисов моли 15 371 лева от приходите на болницата да бъдат вложени в закупуването на медицинска апаратура и заплащане на разходи по проект за отопление.

Чрез Община Бургас дружеството е кандидатствало пред Националния доверителен еко фонд по проект за „Монтаж на термопомпена система за отопление въздух/вода в сградата на МЦ I”. От здравното заведение обясняват, че към настоящия момент центърът е във фаза – подготовка на технически проект, разходите за който не се възстановяват по програмата. Най-добрата ценова оферта за изготвянето на технически паспорт е на стойност 4913 лева.

Искането на Центъра предстои да бъде гласувано на Общинската сесия, която ще се проведе през следващата седмица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама