Партията на Меглена Кунева против вдигането на цената на тока

11:15, 21 юни 15 / Политика 25 544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националният съвет на "Движение България на гражданите" не прие предложеното увеличение на цената на тока. Ръководният орган на ДБГ взе това решение късно снощи на заседание на националния съвет на партията в Добрич.

В решението на Националния съвет е вписано, че органът не приема предложеното увеличение на цената на тока и възлага на народните представители от ДБГ поредица от законодателни и други действия с цел яснота за гражданите и нормализиране на ситуацията в сектора.

Според решението на Националния съвет, депутатите от ДБГ в Реформаторския блок ще организират изслушване на председателя на КЕВР за установяване на причините за увеличаване цената на тока, на което ще поканят и енергийните експерти на ДБГ. По време на Националния съвет по-голямата част от областните координатори съобщиха за изразено недоволство от бизнеса и хората в населените им места от предложеното увеличение и неяснота около причините, които го налагат и то точно сега.

Депутатите от ДБГ, които са 7 в парламентарната група на РБ, са натоварени от Националния съвет да предложат промени в Закона за енергетиката за цялостно оповестяване на всички договори за изкупуване и доставка на електроенергия. Според решението на ръководния орган на ДБГ народните представители трябва да  инициират и одит от Сметна палата на всички държавни предприятия и търговски дружества с над 50% държавно или общинско участие в сектор енергетика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама