Гръцкият кабинет отново на преговори с кредиторите

12:29, 21 юни 15 / Свят 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гръцкият кабинет ще проведе поредна среща, на която трябва да обсъди евентуалното ново предложение към кредиторите. Това ще стане в присъствието на премиера на страната Алексис Ципрас.

Разговорите ще се водят основно около това дали кабинетът да се отстъпи от част от предизборните си обещания, като намаляването на пенсиите и съкращаването на част от държавните служители, за да се избегне обявяването на фалит на Гърция.

Очаква се правителството да не отстъпи от позициите си по темите за запазване на сегашните стойности на пенсиите и заплатите. Освен това кабинетът държи и на ново щателно преразглеждане на дълга.

Обсъжда се и възможност Гърция да получи продължение на помощната програма до септември тази година. Това обаче ще стане, само ако правителството се съгласи на условията на Европейската комисия.

Финансовият министър на Гърция Янис Варуфакис, заяви че не иска страната да напуска Еврозоната. Той обаче обвини европейските си колеги в нежелание да разгледат неговите предложения за мерки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама