Левон Хампарцумян: Случващото се в Гърция е в наша полза

12:55, 21 юни 15 25 837 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Непосредствена заплаха от събитията в Гърция за българската икономика няма. Индиректно това ще се отрази негативно, като в средносрочен план случващото се там е полезно и за нас.

Това заяви в ефира на Нова телевизия Левон Хампарцумян, председател на Асоциацията на банките в България (АББ) и член на УС на БОРИКА.

„Управляващите в Гърция успяха да заблудят достатъчно много хора с леви и нереалистични идеи. Каквото и да направят те в момента, са в губеща позиция“, категоричен е финансистът.

Според него, ако Атина се съгласи на условията на Европейската централна банка, СИРИЗА ще падне от власт. В случайм че не се съгласят, ще изпаднат във фалит.

По думките на Хампарцумян няма как всички да хранят една нереформирана икономика.

„Гърците гласуват за комунисти, защото никога не са били в истински комунизъм. Сега го виждат какво е”, коментира банкерът.

Според него ние може да не си харесваме държавата, но тя е много по-добре наредена от Гърция, а гръцкият Иван Костов тепърва предстояло да го видим.

Ципрас не е Костов, той дори не е Жан Виденов, защото Виденов беше почтено неумен и неагресивен човек, докато Ципрас е войнстващ левичар с безумни идеи”, коментира още Хампарцумян.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама