Томислав Дончев: Правителството е против повишаването на цената на тока

13:33, 21 юни 15 / Политика 25 520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българското правителството е против повишаването на цената на електроенергията. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев след извънредното съвещание в Министерски съвет във връзка с повишените цени на електроенергията, които трябва да влязат в сила от 1 юли.

Дончев призовава всички, които вземат решения, да не подхранват съмненията, които битуват в голяма чат от българското общество, че политици имат интереси в енергийния сектор и по-специално производството на енергия от възобновяеми източници и за това търсят най-лесните решения.

Според вицепремиера най-лесното решение е, когато има свръхподпомагане или производството с разходите да бъде товарен потребителят. 

"През изминалите дни чухме изявления от голяма част от политическите централи, че са против предложението", заяви Дончев. Той посочи, че на срещата не е имало представители на КЕВР и са участвали представители на всички политически сили без една.

„Мога да бъда категоричен, че българското правителството също е против повишаването на цената на електроенергията", уточни вицепремиерът.

Целта на срещата на парламентарно представените партии е анализ и излизане с предложение за решаване на трудната ситуация в сектор "Енергетика". 

Според Томислав Дончев в тази сложна ситуацията не би трябвало да се предприемат прибързани действия, а следване на всички принципи и законодателството. 

„От гледна точка на гарантиране на по-голяма справедливост взимаме мерки за намаляване на разходите в държавната енергетика - БЕХ и НЕК. Такава стъпка трябва да бъде предприета“, категоричен е вицепремиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама