Утвърдена е кандидатурата на Георг Спартански за кмет на Плевен от РБ

14:55, 21 юни 15 / Политика 25 518 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатурата за кмет на Плевен на Георг Спартански е утвърдена от Реформаторския блок /РБ/. Това е обявил днес на пресконференция в Добрич Найден Зеленогорски, съпредседател на Парламентарната група на Реформаторския блок, заместник-председател на „Движение България на гражданите“ /ДБГ/ и шеф на Предизборния щаб на РБ, информираха от пресцентъра на ДБГ. В Добрич се е провело заседание на Националния съвет на ДБГ.

Найден Зеленогорски е заявил, че Спартански обединява целия РБ в Плевен и ще привлече подкрепа и от други политически сили, без самият кандидат да е партиен член.

„Настояваме за единна регистрация на РБ на местния вот, защото това ще увеличи влиянието на РБ през местната власт. Стремим се към обща листа и единна регистрация на РБ като ще гледаме да спазим баланса – и кандидатът за кмет, и екипът му, и подреждането на листата ще се обсъждат в общ пакет. Ние сме хора с достатъчно опит в постигането на консенсус и ще успеем да стигнем до единни кандидатури“, е казал още Зеленогорски.

Той и Меглена Кунева са съобщили решението на Националния съвет на партията да възложи на ръководството й в срок до 31 Юли 2015 г. да подпише коалиционно споразумение с партиите от Реформаторския блок за единно явяване на РБ на Местни избори - 2015.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама