Кандидати за кметове в 12 областни града е издигнало Движение България на гражданите

15:11, 21 юни 15 / Политика 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Движение България на гражданите е издигнало кандидати за 12 областни центъра и 90 общини и райони в България, като една значителна част от тези кандидати, вероятно ще бъдат и кандидати на Реформаторския блок, съобщи на пресконференция в Добрич Найден Зеленогорски – председател на Предизборния щаб на РБ. Той заяви, че ще се направи всичко възможно кандидатурата на Йордан Йорданов за кмет на Добрич да получи подкрепа и от други политически сили, които са близки до Реформаторския блок. Ще се преговаря на местно и на национално ниво за такава подкрепа.

В Добрич и Плевен има единодушно избран кандидат за кмет от името на Реформаторския блок. В Плевен кандидатът е Георг Спартански – един от най-добрите адвокати в града. Кандидатът на ДБГ за кмет в Бургас е Живко Табаков – предприемач в туризма в Бургас. Други предложения на движението са за Ангел Янчев – кандидат-кмет за Велико Търново, директор на едно от големите училища в града, Павел Паунов – за Видин, който е председател на областната структурата на ДБГ.

По думите на Зеленогорски София, Пловдив и Варна са ключови. Издигнали сме номинацията на Соломон Паси от името на ДБГ за кмет на столицата. Очаква се и втора кандидатура – от ДСБ, вероятно на г-н Вили Лилков, и след сериозно обсъждане ще определим единна кандидатура, която да привлича доверието на столичани, каза още той. За Пловдив Зеленогорски посочи кандидатурите на доц. д-р Димитър Шишиков от ДБГ, Савина Петкова – председател на ДБГ – Пловдив, за районен кмет, както и на Пепа Деведжиева от ДСБ-Пловдив. Във Варна има издигнати кандидатури на Чавдар Трифонов и Стилиян Гроздев, потвърди Зеленогрски. Ще направим всичко да стигнем до единна номинация, допълни той.

Твърде вероятно е от ДБГ да подкрепят и  действащи кметове – в Монтана Златко Живков и в Кюстендил – Петър Паунов.

„Възможно е на места още на първи тур да бъдат подкрепени кандидати на ГЕРБ. Може би, Кърджали е такава община и някои други смесени райони, които ние твърдим, че добрата стратегия е да играем заедно, да подкрепим един кандидат още на първи тур, като се надяваме да разбием някои от бастионите на БСП и ДПС”, заяви Зеленогорски.

На заседанието си в Добрич Националният съвет на ДБГ е решил да възложи на ръководството партията в срок до 31 Юли 2015 г. да подпише коалиционно споразумение с партиите от Реформаторския блок за единно явяване на РБ на Местни избори - 2015. От движениено настояват за единна регистрация на РБ на местния вот, защото това ще увеличи влиянието на блока през местната власт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама