Над 250 участници на фестивал на пенсионерите от Североизточна България

16:56, 21 юни 15 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Община Русе откри 18-ия фестивал на възрастните хора от Североизточна България. Той се осъществява с подкрепата на Община Русе и е под патронажа на Пламен Стоилов. На събитието присъства и народният представител Светлана Ангелова.

Русенският градоначалник поздрави всички участници, с предстоящия български празник Еньовден, по чийто повод се провежда и самия фестивал. Той е заявил, че се радва, че във възрастните хора по дунавския край личи сила и бодър дух, съобщават още от пресцентъра на Общината.

Той е допълнил, че именно този дух крепи човек. Пламен Стоилов е изказал своята радост за това, че тези състави съумяват да съхранят българските традиции, песни и танци. В 18-ия фестивал на пенсионерите от Североизточна България участие взеха 26 състава с фолклорни и градски песни, както и с обичаи характерни за североизточния край.

Участниците са общо 262. Специален гост на фестивала беше ансамбъл „Български корени“ от област Телеорман, Румъния. Те изпълниха както български, така и румънски народни танци, като бяха подготвили и специални изненади за ръководството на фестивала и за кмета на Община Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама