Лятна буря вилня във Варненско (видео)

17:57, 21 юни 15 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Небето над Варна изведнъж притъмня, вятърът и вълнението на морето се усилиха, след което започна да вали. По всичко личи, че астрономическото лято в морската столица ще настъпи с дъждовна буря. Синоптиците не изключват тя да е придружена и от гръмотевици.

Предлятна буря със светкавици и мощни небесни тътени вече връхлетя населени места в община Аврен, където има наводнени участъци. В района на село Цонево, община Дългопол, пък е паднала градушка. Същото се е случило и в Белослав, където има увредени от ледените топчета коли.

Повреда на светофарната уредба на кръстовището на ул. "Д-р Пискюлиев" и "Дрин" във Варна затруднява движението в района на Колхозния пазар и създава реални предпоставки за катастрофи. Под напора на силния вятър на места в града и областта са се прекършили клони. В село Езерово, община Белослав, въздушната стихия е съборила кран на ТЕЦ-Варна. Няма информация за пострадали.

Според прогнозата през нощта облачността ще се разкъса и намалее, а валежите постепенно ще спрат. Вятърът ще се ориентира от северозапад до умерен, по брега на морето след полунощ временно и засилен. Минимални температури 13-18 градуса.

Утре ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността след пладне. На места отново е възможно да превали краткотраен дъжд. Вятърът ще се ориентира от север, след пладне - североизток до умерен. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 21-24 градуса. За Варна минимална температура 14, максимална 24 градуса.

Видео: Георги Янакиев, читател на Topnovini.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама