Бареков: Тотев да разчисти ромските гета в Пловдив

18:04, 21 юни 15 / Политика 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Иван Тотев, ако иска да направи добро впечатление, да бъде така добър да започне действия на общинските власти по разчистване на гетата в Пловдив." Това заяви на пресконференция в Пловдив евродепутатът и лидер на "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков.

По думите му пловдивските Шекер махала, Аджисан махала, "Столипиново" са се превърнали в нещо много страшно. Той заяви, че в цяла Европа центровете на градовете са се превърнали в гета. "И в Брюксел е така, но въпреки всичко сградите са красиви. А тук, ако влезете в Аджисан махала, ще видите нещо, което не подлежи на никакво саниране, а само на събаряне", отсече Бареков.

Според него тези квартали трябва да станат общинска публична собственост и общината да инвестира в тяхното благоустрояване, да се изградят административни сгради, а на ромите да бъдат осигурени жилища в по-крайни квартали.

"Подкрепяме кмета на Стара Загора Живко Тодоров, защото той беше първият, който посмя да вкара багери в циганското гето", каза още Бареков. Той припомни, че ББЦ настоява за образователен ценз за всички ромки, които раждат деца и нямат пари да ги отглеждат, както и за образователен ценз за гласуване.

"Друга наша идея, която беше ограбена, е въвеждането на казарма за всички роми и българи от 18 до 50 години, които нямат образование. Там за една година да се образоват и да се научат да работят", заяви още Бареков. По думите му "циганизацията на България се дължи не толкова на факта, че не се знае колко точно са ромите, а че в държавата има една критична маса от прости, необразовани хора, които не могат да хванат живота в собствените си ръце". Той уточни, че в гетата живеят десетки хиляди, които нямат лични карти и на практика не са български граждани.

"Турците гласуват вече по-малко за ДПС, отколкото циганите. ДПС е вредно за българското общество", заяви още лидерът на ББЦ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама