Владислав Горанов: Следващият управител на БНБ ще бъде Димитър Радев

19:20, 21 юни 15 / Политика 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Следващия управител на Българската народна банка (БНБ) ще е кандидатът на ГЕРБ Димитър Радев, ако това зависи от най-голямата парламентарна група в 43-ото Народно събрание. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов в предаването "Беновска пита" по Канал3.

Според него БНБ не е място за социални експерименти, пазарлъци и редене на наши хора. Там не е редно политическа партия да си прави експерименти и да сложи човек, който няма да е достатъчно независим.

По думите на финансист номер едно през 2014 г. не е имало воля за решението на проблема с КТБ. Разбулването на банковата тайна, което ще стане възможно след приетите последните дни текстове, ще хвърли друга светлина по проблема.

Той коментира, че в момента няма проблеми с други банки. „Правят се опити да се говори за отделни финансови институции без да има нужда, а миналата година, когато е имало проблем, никой не е говорил“, каза Горанов, но не пожела да конкретизира кои институции точно визира.

„След случилото се с КТБ научихме, че регулаторните органи не работят и сега сме много по-предпазливи“, коментира Горанов.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама