КЗП ще следи "под лупа" заведенията по морето

19:32, 21 юни 15 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва масови проверки в заведенията с нощен режим на работа по морето, съобщава dnevnik.bg. Това е обявил председателят на Комисията Димитър Маргаритов. Основен фокус ще е качеството на алкохолните напитки.

Друг акцент в контролната дейност на КЗП това лято ще бъде спазването на изискването на закона за осигуряване на безпрепятствен достъп на хората с увреждания в туристическите обекти, е посочил Маргаритов. От началото на сезона текат проверки за категоризацията и съответствието на предлаганите услуги с дадената категория на заведенията, разположени на територията на Черноморието. Проверките ще продължат до края на сезона.

Маргаритов е обявил, че КЗП ще има постоянни приемни по морето във Бургас, Слънчев бряг, Созопол и Приморско, както и по Златни пясъци, Албена и Варна. Той е добавил, че периодично ще работят временни открити офиси в Китен, Царево и Обзор. На място туристите ще имат възможност да получат информационни материали за своите права, да получат консултация от експерт или да подадат сигнал за евентуални нарушения.

"Според мен най-важна е информираността и тя е първата крачка към по-голямата осведоменост на потребителите, че имат права и възможност да ги реализират. Радвам се, че години след като г-жа Меглена Кунева заговори за потребителска защита, България достигна нивото на останалите европейски държави в това отношение. Тези приемни на КЗП допринасят за по-голямата информираност", е казала на посещение в Слънчев бряг  заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама