Служителите в МВР излизат на национален протест на връх професионалния си празник

22:17, 21 юни 15 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служителите в Министерството на вътрешните работи ще удължат провеждането на събрания на открито на тема „Против промени в осигурителната система за заетите в сектор „Сигурност“, за реформи в МВР и в сектор „Сигурност“ до 5 юли 2015 година.

Решението е взето от Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи (СФСМВР), съобщиха от полицейския синдикат.

Взето е решение и за провеждане на национален протест на 5 юли 2015г. - професионалният празник на МВР, под надслов "Ние не празнуваме!".

Синдикална федерация на служителите в МВР е най-голямата синдикална организация в Министерството на вътрешните работи. Основана е през февруари 2009 година, непосредствено след спонтанните полицейски протести от края на 2008 година.

В момента в СФСМВР членуват над 6 500 служители – както полицаи, пожарникари и спасители, така и държавни служители и лица, работещи по трудово правоотношение, заети във всички направления на дейност на МВР.

Основна цел на СФСМВР е отстояването и защитата на основните социално-икономически интереси и права на членовете си в сферата на трудовите и служебните отношения, социалното и здравното осигуряване, безопасните условия на труд, подпомагането, осигуряването на високо жизнено равнище и професионалната реализация на служителите в МВР.

СФСМВР се обявява решително срещу корупцията, дефицита на социален диалог и незаинтересоваността от състоянието на системата за вътрешна сигурност в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама