Тротоарът на "Черни връх" пропадна само 2 седмици след ремонта

00:06, 24 юни 15 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тротоарът на столичния бул. "Черни връх" пропадна отново, само две седмици след основния ремонт, който беше направен. Огромният кратер с дълбочина 3 метра се отвори преди месец, а в него пропаднаха и няколко автомобила.

Тогава ръководителят на проекта за изграждането на метрото в района обясни пред София topnovini.bg, че няколко месеца по-рано подобна дупка се е отворила на 10 метра разстояние от мястото на сегашната. Той разясни, че тротоарът е правен преди 70 г. и никога не е ремонтиран. Тогава той каза, че няма опасност от повторно срутване. От Столичната община се ангажираха, че реконструкцията на пропадналия тротоар ще се извърши качествено.

Днес обаче част от настилката отново е пропаднала, а това създава огромен риск от ново срутване, докато пешеходците вървят по тротоара. Обяснението на началника на строителната бригада е, че дупката се е отворила заради стари колекторни тръби.

От мненията, които чухме до момента стана ясно, че под асфалта се е образувало кухо пространство, заради остарялите материали и липсата на поддръжка. Това означава, че най-вероятно тротоарът ще пропада и занапред, ако не бъде цялостно и качествено ремонтиран.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама