Доайенът на журналистите в Русе отбелязва 80-годишнина с две свои книги

09:02, 24 юни 15 / Култура 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Журналистът Христо Димов представя днес от 18 часа в Клуба на дейците на културата, две свои книги – „Пристрастия дунавски“ и „Пъстра земя“. С това събитие почетният председател на Дружеството на журналистите в Русе към Съюза на българските журналисти отбелязва и своята 80-а годишнина, която ще навърши на 27 юни 2015 г.

Двете книги на журналиста ще бъдат представени в Клуба на дейците на културата от известния поет и културен историк Йордан Палежев. Избрани страници от тях ще прочете актьорът Любомир Кънев.

В „Пристрастия дунавски“ Христо Димов разказва свои преживелици край голямата река, свои мечти, срещи, пътувания… Река Дунав не е гранична река, а път на душата ми към света, споделя авторът. Другата си книга, „Пъстра земя“, той определя като попътни наброски. В тях оживяват места и хора от Родопите, но разказът му съвсем не е географски справочник и туристически пътеводител. Още преди 10 години тази книга била завършена, но едва сега е отпечатана.

Христо Димов разказва, че да започне да пише „Пъстра земя“ бил „виновен“ неговият приятел Ясен Антов, зам.-главен редактор на вестник „Стършел“.

Христо Димов е дългогодишен журналист. Работи във в. „Дунавска правда“, 20 години е кореспондент на вестник „Труд“, продуцент на новините в РТВЦ- Русе, а след пенсия 15 години учи младите на занаята в телевизия „Делта“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама