Дете и две жени са в реанимация след катастрофата край Дъбово

10:28, 24 юни 15 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима от ранените общо осем души след вчерашната катастрофа край Дъбово, са в тежко състояние, съобщиха от  УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович” в Стара Загора.

В Отделението по анестезиология и интензивно лечение  (ОАИЛ) на болницата са настанени 5- годишно момиче с разкъсан черен дроб, майка му със спукан далак и още една жена с контузия на мозъка , счупени ребра и счупен крак. Майката и детето са оперирани, но състоянието на третата жена засега не позволява интервенция. Останалите петима ранени са с различни по- леки травми.  При зверската катастрофа вчера загинаха и две жени. Според полицията трагедията се е разиграла около 08,35 часа на пътя от Русе за Подкова в землището на село Дъбово. По пътя към Русе се движел товарен автомобил с влекач и прикачено полуремарке, управляван от 50-годишен мъж от разградското село Мортагоново. Близо до Дъбово движещия се срещу него лек автомобил ”Мерцедес”, управляван от 37-годишен мъж от Варна, внезапно навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в задна лява гума и диференциала на товарния автомобил. След това лекият автомобил продължава движението си в лентата за насрещно движение и удря лек автомобил ”Опел Астра”, управляван от 38-годишна жена от Казанлък, като го изхвърля в крайпътна нива, южно от пътя.  След това „Мерцедес”-ът  удря челно лек автомобил ”Опел Вектра”, управляван от 27-годишен мъж от казанлъшкото село Копринка, след което се завърта на пътното платно.

В резултат на катастрофата на място са починали пътуващата в ”Мерцедес”-а  33-годишна жена от Варна и 38-годишната жена, управлявала ”Опел Астра”.

В Старозагорската болница са настанени: 63-годишна жена от Варна с множество фрактури по цялото тяло, 26-годишна жена от Казанлък с контузия в коремна област и 5-годишно дете с разкъсан черен дроб. Без опасност за живота са: водачът на ”Мерцедес”-а с контузия на гръден кош, водачът на ”Опел Вектра” с множество травми по цялото тяло, 45-годишна жена от Казанлък, 25-годишна жена от Казанлък и момче на 1 година с фрактура на главата.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама