8 г. затвор за пиян шофьор, убил двама на пътя

10:34, 24 юни 15 / Любопитно 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският окръжен съд осъди Павел Тухчиев на 8 г. затвор при първоначален строг режим и лишаване от право да управлява МПС за срок от 11 г., съобщиха от Съдебната палата.

Той беше признат за виновен в това, че на 24.09.2014 г. на пътя с. Йоаким Груево - гр. Перущица,  при управление на лек автомобил "Деу Ланос" в пияно състояние с 2.8 промила алкохол в кръвта, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Милко Джамбов и Нена Бойнова и телесни повреди на Божидар Пенков.

Около 20.00 ч. на 24.09.2014г., подсъдимият Павел Тухчиев управлявал взет под наем лек автомобил марка "Деу" по пътя с. Йоаким Еруево - гр.Перущица. В автомобила се возели пострадалите Милко Джамбов, Нена Бойнова и Божидар Пенков. Превозното средство, непосредствено преди настъпване на пътния инцидент, Тухчиев управлявал със скорост 115 км/ч.

По същото време, в обратна посока на движение, със скорост около 64 км./час, от юг на север, в насрещната лента за движение, се движел "Рено Лагуна".

В десния завой на пътя, Павел Тухчиев навлязъл с управлявания от него автомобил, със скорост 115 км/ч., като едновременно с това задействал и спирачната система. В резултат от движението с несъобразена и превишаваща максимално разрешената скорост от 90 км./час, както и радиуса на дъгата на пътния участък, започнало странично плъзгане на превозното средство и лекия автомобил навлязъл в лявата/насрещна/ лента за движение.

В този момент настъпил челен удар между "Деу"-то и "Рено"-то. След сблъсъка водачът на другия автомобил се обадил на 112. Дошлите на място полицаи изпробвали с дрегер подсъдимия и установили, че бил с концентрация на алкохол в кръвта 2.8 промила.

При инцидента загинал на място Милко Джамбов, а майката на подсъдимия Нена Бойнова починала на другия ден в болницата от получените травми.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама