Разноцветна феерия "омагьосва" варненци в парка нощем (снимки)

10:37, 24 юни 15 / Любопитно 25 574 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Феерия от цветове пленява посетителите на Морската градина във Варна. Отскоро паркът се сдоби с 637 енергоефективни лед крушки, което го превърна в най-предпочитаното място за нощни разходки. Повечето алеи са толкова добре осветени, че създават усещане за ден.

Изключителна радост за окото са реновираните фонтани. Единият, който се намира под Пантеона, е с водни ефекти и осветление, съчетано с музикален съпровод от "Годишните времена” на Вивалди. Посетителите на шадравана могат да се насладят на пеещата му програма в часовия интервал между 21 и 22 часа.

За да бъде запазен автентичния вид на фонтана зад Морското казино, са работили реставратори, съобщиха за Topnovini.bg  от Общината. Т. нар. "Фонтан на сирените" е създаден през далечната 1928 г. от известния български скулптор и архитект Кирил Шиваров. Неговите преливащи цветове определено привличат погледите на минувачите. Шадраванът "Жабките" също е ремонтиран. Поставено му е лед осветление, което е водоустойчиво и се използва специално за такъв тип водни съоръжения.

В нощна атракция се превърна и любимото на децата Криво дърво. То е снабдено с 4 прожектора, чрез които  динамично светлините преливат в синьо, жълто, червено и лилаво. По този начин се подчертават причудливите форми на дървото. Четирима младежи от Плевен избират именно този кът от Морската градина по време на нощната си разходка в парка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама