Ветроходци от 4 континента ще порят вълните в Бургаския залив

11:13, 24 юни 15 / Спорт 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ветроходци от 4 континента са се записали за участие в европейското първенство по ветроходство в олимпийските класове 420 и 470, което ще се състои между 7 и 15 август в Бургаския залив, съобщиха от Пристанище Бургас. Въпреки че надпреварата е част от спортния календар на Стария континент, регламентът в този вид спорт позволява да се включат и състезатели извън Европа.

„Към момента има желания за участие на отбори от страни от още три континента - Аржентина, Индия, САЩ, Израел, Хонконг”, е съобщил Евгений Мавродиев, президент на Българската федерация по ветроходство, в чийто календар е международното състезание.

До момента има подадени 120 заявки за участие в Младежкото европейско първенство по ветроходство клас 420 и 470. Крайният срок за записване изтича в края на юли и очакванията на организаторите са дотогава да се запишат между 200 – 250 участници.

Изпълнителният директор на бургаското пристанище Диян Димов е посочил, че организацията за провеждането на състезанието е добра. До края на седмицата ще започне изграждането на двете нови халета за яхтите: ремонтно и основно. Строителството е на стойност 310 000 лева. Публичната процедура за избор на изпълнител на строителството приключи, като с изграждането на спомагателните съоръжения ще се предоставят отлични условия на участниците от различните държави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама