Нова извънредна среща за Гърция

11:14, 24 юни 15 / Свят 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министрите на финансите от еврозоната се събират на нова извънредна среща в Брюксел тази вечер, съобщава Франс прес. За пореден път те ще се опитат да постигнат споразумение по бюджета и реформите в Гърция. 

Постигането на споразумение ще размрази 7,2 милиарда евро от втората програма на Европейската комисия, Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международния валутен фонд (МВФ) от 2014 година. 

В същото време гръцкият премиер Алексис Ципрас ще се срещне с ръководителите на Европейския съюз, Европейската централна банка и Международния валутен фонд в Брюксел. 

Ципрас ще разговаря с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, с президента на Европейската централна банка Марио Драги и с директора на Международния валутен фонд Кристин Лагард.  В началото на седмицата в Брюксел се състоя извънредна среща на върха на Еврозоната, която не доведе до споразумение между Гърция и международните кредитори, но позволи да се направи още една крачка към постигане на компромис. Сега споразумението се очаква към края седмицата.  Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изрази увереност, че в близките дни ще бъде постигнато споразумение. Използвайки футболна метафора, той отбеляза, че Гърция и нейните кредитори не могат "да играят продължения".  "Нямаме никакво време", посочи управляващият директор на МВФ Кристин Лагард снощи след срещата на върха на еврозоната.  Компромисът може да бъде постигнат на още една извънредна среща на Еврогрупата тази вечер и окончателно да бъде утвърден на редовната среща на държавните и правителствените ръководители от ЕС в утре и вдругиден в Брюксел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама