Баба от Омуртаг даде 3 400 лв. на мним роднина

11:54, 24 юни 15 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
81-годишна жена от Омуртаг е станала поредната жертва на телефонни измамници. Вчера тя сигнализирала в полицията, че в неделя е дала 3400 лв. на мъж, представил се за неин племенник, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Търговище.

Жената обяснила, че получила обаждане на стационарния си телефон от „племенника” си, който й поискал парите за заплащане на колетна пратка.

Мнимият роднина й обяснил, че изпраща голяма сума свои пари в колет и я помолил да плати на “куриера” за пратката, а собственикът на парите скоро щял да дойде да си ги вземе.

Това е втори за последните няколко дни случай на осъществена в област Търговище измама на възрастен човек под предлог за необходимост от заплащане на пари на куриер за освобождаване на колетна пратка, изпратена от роднина, отчетоха от полицията. Оттам отново напомнят на гражданите да не се доверяват на хора, осъществили контакт с тях по телефона и представили се за техни близки или обаждащи се от името на техни близки, и под никакъв предлог да не предоставят парични суми на ръка на непознати.

Ако получат подобно телефонно обаждане, те веднага трябва да съобщят за това на тел. 112, на районния им  полицейски инспектор или да в най-близкото поделение на МВР, за да бъдат предприети спешни мерки по пресичане и разкриване на престъплението. Необходимо е също незабавно  гражданите да наберат лично телефона на близкия си,  за когото се твърди, че е пострадал при катастрофа, че им праща колетна пратка, бяла техника и пр., за да се убедят сами дали тези твърдения имат нещо общо с действителността.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама