Обновиха изцяло образователната структура в „Меден рудник”

12:10, 24 юни 15 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цикълът за обновяване на детските градини и училищата в комплекс "Меден рудник" е завършен изцяло, похвалиха се от Община Бургас. След мащабна реконструкция напълно обновено е и ОДЗ №1 "Морска звезда". Работата там продължи няколко години. Със средства на Община Бургас и детското заведение сградите, в които се възпитават децата, са изцяло обновени и санирани, подновена е и оградата. През 2010 беше изграден нов корпус, за да се осигурят повече места за прием на деца.

Гост на празника, с който децата от "Морска звезда" отбелязаха Еньовден, беше кметът Димитър Николов.

Морска звезда е една от най-посещаваните. През последната учебна година в нея имаше записани 387 деца, разпределени в 12 градински и яслени групи.

В комплекс "Меден рудник" има 4 детски градини и 4 училища, като всички са напълно обновени. Изградена бе и нова детска градина - ОДЗ "Надежда", разположена в едноименния Общностен център.

През следващите години Община Бургас планира да изгради в "Меден рудник" първата детска градина от типа "пасивна сграда". При тази конструкция сградата се нуждае от много малко допълнителна енергия за отопление и охлаждане. В Европа е започнало изграждането на цели жилищни комплекси от подобен тип, а според директива на Европейския съюз след 2020 година всички нови сгради трябва да се строят по тази технология.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама