Две жени в Коиловци и Плевен станаха жертви на ало-измамници

12:30, 24 юни 15 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две жени от Плевен и от село Коиловци са станали вчера жертви на ало-измамници. Първият случай е с 80-годишна баба в Коиловци, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Плевен.

Около 10.30 часа жената получила обаждане на домашния си телефон. Непознат е съобщил, че има колет - задържан на митницата, за който е необходимо да заплати сумата от 3 600 лв., за да бъде освободен и предаден. В колета имало пари и лекарства. Жената е заявила, че няма толкова пари, но може да събере около 1500 лв. След уговорка с нея, че ще й бъде пратен куриер да вземе парите, тя отишла на бензиностанцията в селото и около 11.30 часа е предала сумата от 1500 лв. на непознат, който след това се отдалечава пеша в съседна уличка. Местопроишествието е посетено от полицейски служители. Уведомен е дежурен прокурор. Работа по случая продължава разследващ полицай.            Другата жертва на телефонните измамници е 61-годишна плевенчанка. Около 10.10 часа на мобилния си телефон, към който е пренасочен и стационнарния и телефон, жената получила обаждане от непознато за нея лице, представило се за лекар. Заявил е, че в кардиологията е избухнала газова инсталация, в следствие на която дъщеря й е получила 70% изгаряния по тялото, изгубила е крак и ухо. За лечението и е  необходимо да бъде транспортирана в Германия.

61-годишната изтеглила от личната си спестовна сметка парична сума от 4100 лв. В последствие ги оставила до кофа за смет на улица "Браила". Уведомен е прокурор. За престъпление по чл.209, ал.1 от НК продължава работа.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама