Отличават изявени дейци на културата в Плевен

12:59, 24 юни 15 / Култура 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В петък вечерта във фоайето на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“-Плевен ще бъдат обявени носителите за 2015 г. на отличията „КДК - Арт“ в отдлените категории. Това обяви днес на пресконференция председателят на Клуба на дейците на културата в Плевен Никола Попов.

Определено е жури, което утре ще се събере, за да определи носителите на статуетката на „КДК - Арт“ в четирите раздела. Журито е с председател Ванко Найденов и членове Красимир Рангелов, Асен Антонов, Георги Стойков и Димо Дешев.

Номинираните в отделните категории са: Раздел „Литература“ -  Лалка Павлова, Христина Комаревска и Димитър Цанов;  Раздел „Театър“ – Георги Ангелов, Мариян Стефанов, Цветелина Кирилова; Раздел „Музика“ – Деян Павлов, диригент, Чавдар Вълков, цигулар, Иво Данчев, тромпетист; Раздел „Изобразително изкуство“ – Нина Петрова, Драгомир Райчев, Павлин Ковачев.

Изявените дейци са номинирани от своята гилдия.  Автор на статуетките, които получава всеки един от победителите, е скулпторът Красимир Рангелов.

Организирането на церемонията по връчване на наградите „КДК – Арт“ е с подкрепата на Общината и на Ин витро център с управител доц.д-р Емилияна Конова. Ще бъде връчена и награда за меценат. До сега нейни носители са били бизнесмените Христомир Христов и Янош Донев, бившият кмет на Плевен Найден Зеленогорски и доц.д-р Емилияна Конова.

Наградите "КДК-Арт" се връчват с малки прекъсвания през годините от 1997 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама