"Ботев" (Пловдив) привлича уругвайски футболист, Мариян Огнянов се завърна в отбора

13:20, 24 юни 15 / Спорт 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Ботев" (Пловдив) осигури първото си ново попълнение в летния трансферен прозорец. Клубът привлича в своите редици уругвайския футболист Цезар Николас Варела Батиста от втородивизионния гръцки "Закинтос". 

Всички условия по контракта на Нико Варела са уточнени. Договорът влиза в сила от 1 юли 2015 г. със срок за 1+1 години, като от същата дата латиноамериканецът ще се присъедини към тренировките на новите си съотборници. Варела вече се запозна с условията на базата в "Коматево", с които ще разполага в новия си клуб. 

Нико Варела е роден на 19 януари 1991 г. в Монтевидео. Висок е 175 см. В кариерата си до момента се е изявявал основно в ролята на външен полузащитник. Преди да заиграе в Гърция новото попълнение на "Ботев" е носил екипите на испанските "Кадис", "Мурсия" и "Алмерия" Б, откъдето има и европейски паспорт.

Мариян Огнянов пък ще продължи да играе за "Ботев" (Пловдив). Плеймейкърът на "жълто-черните" се отказа от трансфера си в "Търгу Муреш" и се завърна в Пловдив, като вече направи и първа тренировка със съотборниците си.

Договорът на Огнянов с клуба изтича в края на месец юни, но в близките дни контрактът между двете страни ще бъде удължен и 27-годишният халф ще е на разположение на треньорския щаб за новия сезон. 

Мариян напусна "Ботев" дни преди старта на подготовката, за да премине във вицешампиона на Румъния. Проблеми от личен характер станаха причина за Огнянов да промени решението си и да пожелае да продължи да носи жълто-черния екип. Той няма да вземе участие в днешната контрола на "Ботев" срещу "Пирин" (Бл), поради късното си включване в подготовката на тима.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама