"Дунав" внесе документи за лиценз, започва и селекцията за женския футбол в Русе

13:38, 24 юни 15 / Спорт 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цялата необходима документация за лицензирането на "Дунав" за предстоящото участие на отбора в "Б" група е внесена в Българския футболен съюз. За целта административният директор на клуба Огнян Цветанов пътува днес до централата в София.

"Документите бяха приети от лицензионната комисия на БФС. Очакваме в най-кратки срокове да излезе официалното решение", сподели Цветанов.

Той съчета пътуването си до столицата и със среща със селекционерката на националния отбор по футбол при жените на България Силвия Радойска. Целта е Цветанов да влезе още по-дълбоко в материята, тъй като именно той се е нагърбил със задачата за развитие на женското направление във футболния клуб в Русе.

"Договорихме се за съдействие. Националният отбор по футбол при жените дори ще бъде на лагер в Русе на 31 юли. Така ще мога аз да следя отблизо техните занимания, а и Радойска обеща да присъства на наши тренировки и да даде необходими насоки за работа", коментира Цветанов.

"Силно мотивиран съм да направя всичко необходимо за развитието на женския футбол в Русе. Аз дори инициирах разкриването на това направление в нашия клуб. Разговаряхме с председателя на УС д-р Симеон Симеонов и консултанта към ръководството Свилен Иванов и те веднага приеха моята идея", сподели Огнян Цветанов, който разполага с лиценз "C" и вече от две години работи с деца до 10 г. в школата на "драконите".

Той обяви, че вече има и запитвания от желаещи момичета на различна възраст да започнат тренировки в "Дунав". Първият официален набор на попълнения за женското направление е насрочен за понеделник, 29 юни.

Повече информация за записване: Огнян Цветанов - 0894 704240.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама