Близо 61 хил. лв. "заработили" телефонните измамници от началото на юни в Пловдивско

13:41, 24 юни 15 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 61 хил. лева са успели да измъкнат от наивни пенсионери телефонните измамници в Пловдивско за времето от 1 до 24 юни, установи проверка на Topnovini.bg по официалните данни на Областната дирекция на МВР. Общо 17 са излъганите възрастни хора за този период.

Най-пресният случай е от 23 юни, посочват от полицията. 91-годишната пловдивчанка е измамена с 4000 лева по схемата "разболяла се от заразна болест дъщеря, която се нуждае от спешно и скъпо лечение".

Най-фрапиращият случай през този месец пък е на 70-годишна асеновградчанка, предала 16500 лева за спешна операция на мним служител на Здравната каса.

Пари за лечение на близък, както и смърт след катастрофа са сред най-честите схеми, използвани от измамниците.

"При подобни телефонни обаждания от непознати, представили се за лекари, адвокати, полицаи или роднини, не бива да се предприемат разплащания чрез трети лица", посъветваха от пловдивската полиция. "Настояване за даване на пари по този начин е сигурен белег за измама. При всяко съмнително обаждане, преди да се предприеме каквото и да е било по изпълнение на исканията, потърсете съвет от близки хора, на които със сигурност знаете телефонните номера. Позвънете на полицейския инспектор по местоживеене или на тел. 112", препоръчаха още от Областната дирекция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама