Русенец в българския отбор на Световния турнир на младите физици

13:46, 24 юни 15 25 611 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът Пламен Стоилов се срещна с младия физик Симеон Стефанов, възпитаник на МГ „Баба Тонка“, съобщават от пресцентъра на Община Русе. След участието си през януари в Националния кръг на олимпиада по физика, единадесетокласникът е избран да стане част от отбора по физика, който ще представи България по време на Световния турнир на младите физици в Тайланд.

Официалното откриване на форума е на 27 юни, а в българския отбор са 5 участници– двама от София, двама от Шумен и Симеон Стефанов от Русе. Симеон е разказал пред кмета Стоилов, че още от съвсем малък обича да прави различни опити и експерименти, но освен с наука се занимава с музика и свири и в рок бандата EXPLICIT, а мечтата му е да стане архитект, съобщават още от Общината.

Пламен Стоилов е споделил, че такива млади хора са гордост на града. Той е подарил на момчето знаме на Община Русе, като му е пожелал успех на състезанието в Тайланд и отборът на България да се върне с награда. В края на срещата младият русенец също е направил подарък на кмета. Той му е подарил CD на група, в която свири.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама