50 студенти се записаха във ВТУ без конкурс, само по документи

13:54, 24 юни 15 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
50 студенти се записаха във ВТУ без конкурс, само по документи от дипломата за средно образование. Акцията "Освободи лятото" на ВТУ започна на 22-ри юни 2015 г. Целта е да се даде възможност и осъществи прием на студенти в първи курс, редовно и задочно обучение, без конкурс само по документи от дипломата за средно образование, придобита от 2008 г. насам или с оценка от първата кандидатстудентска изпитна сесия, проведена през м. април т.г.

Приемът, който е в рамките на 20 процента от утвърдения общ план прием за учебната 2015-2016 г., се осъществява за определени специалности и за определен брой места, качени в сайта на Университета. Акцията стартира успешно и още първия ден са приети 50 студенти.

Въпреки очакванията, че ще се запишат за студенти кандидати с нисък успех от дипломата, прави впечатление, че тези опасения не се сбъдват, а са записани кандидати с много висок успех. Информацията за оставащите свободни места се актуализира в сайта на Университета всеки ден след 16,00 ч. Акцията “Освободи лятото” ще продължи до 1 юли включително.

Паралелно с акцията “Освободи лятото” се провежда и редовният прием на кандидат-студенти за участия в изпитите и класиранията. Приемът се осъществява в Ректората, Пети корпус и бюрата в цялата страна. Статистиката показва, че засега не се наблюдава намаление на кандидати в сравнение с минали години към тази дата.

За всички кандидат-студенти, които кандидатстват с диплома за средно образование, издадена до 2007 г. вкл., участвали в кандидатстудентските изпити, но получили слаба оценка, Великотърновският университет организира нов кандидатстудентски изпит по Български език – бърз и облекчен тест, без есе, който ще се проведе на 15 юли 2015 г. от 9,00 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама