Занимания извън класната стая представиха учители от Търговище на национален семинар

14:09, 24 юни 15 25 778 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама преподаватели от Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“-Търговище участваха в практически семинар на тема „Извънкласни и извънучилищни дейности – обмен на успешен педагогически опит“. Форумът се проведе в периода 19-22 юни в Курортен комплекс „Албена“.

Организатор на квалификационната форма е Международна фестивална програма „Приятели на България“, в партньорство с Министерството на образованието и науката.

В конферентната зала на Театър „Албена”, пред директори и учители от страната, Здравка Радева и Йорданка Филева – главни учители в търговищката гимназия споделиха своя педагогически опит, като представиха мултимедийна презентация на тема „Театрално-литературната дейност извън класната стая“.

Форумът бе открит от Цветан Иванов – управител на Международната фестивална програма „Приятели на България“. Участниците получиха поздравления и пожелания за бъдещи успехи от Милена Дамянова - председател на Комисията по образованието и науката Народното събрание, от Ваня Кастрева - заместник-министър на образованието и науката. Тотка Иванова – държавен експерт в Министерство на образованието запозна присъстващите с програми за развитие на извънкласната и извънучилищна дейност и с актуални промени в нормативната база.

"Практическият семинар е форма, която дава възможност за повишаване педагогическото майсторство на учителите и за засилване ролята на извънкласните дейности в учебно-възпитателния процес", споделиха след  завръщането си търговищките учителки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама