Сливенският кмет участва в среща на МВР, посветена на видеонаблюдението

14:28, 24 юни 15 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Сливен Кольо Милев участва в работна среща в МВР за обсъждане възможностите за ускоряване на изграждането на широкообхватни системи за видеонаблюдение. На форума на 22 юни са присъствали вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, представители на Националното сдружение на общините в Република България, заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев, главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, съобщават от общинската администрация.

По думите на Милев на работна среща са обсъдени възможностите , които системите за видеонаблюдение разкриват при функционирането им в общините и по-малките населени места.

„Има няколко нива на подготовка на видеонаблюдението, посочи той и допълни, че на първо ниво е София, която влага тази година около 200 млн. лв. в интегрирана система на общината и ОДМВР. Втори ниво са първите пет по-големи градове в страната, а Сливен е в третото ниво където са включени 27-те областни градове.

Кольо Милев, поясни, че системата за видеонаблюдение, функционираща в Сливен не е интегрирана с МВР, но полицията ще я ползва както става и в момента. Органите на реда и правораздавателната система ползват кадри от камерите за разрешаване на съдебни казуси.

В системата за видеонаблюдение са включени камери, поставени на входните и изходни артерии на града, държавните и общински публични сгради , кръстовища, уязвими места и такива където се събират групи от хора с противообществено поведение , може и подлезите да влязат в нея, посочи градоначалникът.  Според него ще е необходимо да има и и групи, които да  реагират от 3 до 5 минути след подаване на сигнал и да санкционират нарушителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама