Множество социални услуги са стартирали на територията на област Русе от началото на годината

15:02, 24 юни 15 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От началото на годината на територията на област Русе са били открити няколко нови социални услуги, а в две вече работещи има промяна на дейността. Тази равносметка направи директорът на дирекция "Социално подпомагане" - Русе Кристина Георгиева на редовна пресконференция днес. 

През изминалите месеци са били разкрити Кризисен център за деца пострадали от домашно насилие и трафик на хора, Дневен център за младежи и лица с увреждания, Център за социална рехабилитация на възрастни хора, Център за обществена подкрепа в Ценово, Дневен център за деца с увреждания в Сливо поле, Център за настаняване от семеен тип за възрастни с увреждания в Брестовица. Дневен център за деца с увреждания в Брестовица вече работи като Преходно жилище, а Дневен център за деца с увреждания в Борово е заработил като Център за обществена подкрепа. 

През април са стартирали като делегирана дейност и трите центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, а от 1 юни е разкрит Център за настаняване от семеен тип с психични разстройства, както и наблюдавано жилище за хора с психични разстройства в Русе. Прекратена е дейността на Дом за деца лишени от родителски грижи "Св. Димитър Басарбовски", считано от 1 юни. на 1 юли ще бъде закрит и последният подобен дом на територията на област Русе в с. Брестовица. 

Георгиева коментира още, че предстои стартирането на приема за молби за помощи за отопление, а вече има интерес и към помощите за първолаци. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама