Три софийски села, обслужвани от един автобус, поискаха по-редовен транспорт

15:04, 24 юни 15 25 1119 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Искаме рейсът с номер 20, който е единствената връзка на селата Негован, Чепинци и Локорско със София, да минава поне на 20 минути. Не е нормално да се намираме на по-малко от 10 километра от столицата и да чакаме рейс по 45-50 мин. За това настояха инициативните комитети на трите села на редовното заседание на общинската комисия по транспорт, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Хората посочиха, че откакто през март маршрутката, която ги е свързвала със София, е била спряна е останала само една връзка с града - автобус №20.

"Проблемът е голям. Нямаме медицински центрове в селата и майките с децата ходят на лекар и на прегледи в града. Представете си как чакат рейса 45 минути и той идва претъпкан в Негован. Трябва да висят от вратите", обърна се към общинските съветници жителка на Негован.

Хората подчертаха, че биха желали и обръщалото на автобус №20 да се премести, тъй като сега се намирало в най-тъмната и затънтена част на кв. "Орландовци". На спирката там нямало осветление, а според тях в района се подвизавали "лица от контингента".

"Страшно е. Преди седмица ми откраднаха чантата там в тъмницата. А и тези размирици, които се случват в "Орландовци" също ме плашат. Питате ли ни с какъв страх чакаме автобус", оплака се друга жена от Негован.

Жителите от трите села добавиха, че автобусът дори не стига до метрото и стигането им до града е почти невъзможно.

След дългите обяснения на видимо притеснените хора, членовете на общинската транспортна комисия обещаха да обсъдят исканията им с Центъра за градска мобилност и следващата сряда да имат готов отговор. Пред София Topnovini.bg хората обясниха, че от две години се молят на общината за адекватен градски транспорт в района, тъй като голяма част от живеещите в селата работят и учат в София. За това и ежедневно им се налага да пътуват до града. Хората уточниха, че внимание не им е било обърнато.

Стигнало се до там, че сами да търсят превозвачи, за да ги убеждават, че имат нужда от маршрутната линия. Нито един превозвач обаче не поискал да продължи да я поддържа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама