Без кал и перушина, но с ядосан Цацаров, прокурорският дебат за съдебната реформа не се осъществи

15:23, 24 юни 15 / Политика 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Този дебат за момента няма да е полезен, но се надявам, че след като се излее кафявата вода ще започне и същинското обсъждане на съдебната реформа. Така правосъдният министър Христо Иванов коментира развитието на дебата за съдебната реформа, който се проведе в Съдебната палата, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Изказването му беше провокирано от факта, че два часа след началото на конференцията на Асоциацията на прокурорите в залата се случваше всичко останало, но не и дебат по промените в съдебната система.

„Аз, според длъжностната ми характеристика, трябва да бъда оптимист. Затова запазвам своя умерен оптимизъм, че рано или късно дебатът за съдебната реформа в тази държава ще се проведе. Може би няма да е просто днес“, каза министърът.

След като активисти на „Протестна мрежа“ посрещнаха главния прокурор Сотир Цацаров с плакати #Кой?, обвинител номер 1 и Христо Иванов започнаха да си разменят реплики от трибуната. Главният прокурор започна първи.

„Господин министър, уверен съм, че не ви е подготвен нито катран, нито перушина от прокурорите“, каза Цацаров.

Той визираше статия, която прочел в информационен сайт. В нея се твърдяло, че на днешната конференция прокурорите ще „отъркалят в кал и перушина министъра“. Правосъдният министър отговори, че не е дошъл с такива очаквания. 

„Предлагам да си разменяме аргументи, а не цитати от плакат“, каза Иванов.

На конференцията беше поканен и проф. Георги Близнашки. Той заяви, че идеята за съдебна реформа няма нищо общо с одобрената от Народното събрание стратегия. Изказването на Близнашки продължи дълго време, тъй като той се върна две години назад, за да аргументира участието си в протестите срещу избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС. В момента, в който бившият служебен премиер заговори за длъжността на главния прокурор у нас и това, че се избират най-удобните хора, Цацаров напусна конференцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама