Плевнелиев: Президентът не е говорител на правителството

15:32, 24 юни 15 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Президентът не е говорител на правителството, не е и ежедневен коментатор на негови решения. Нека изчакаме и да чуем конкретиката от министъра на отбраната, когато се завърне утре от Брюксел“, това заяви президентът Росен Плевнелиев в отговор на въпрос има ли или не запитване от американска страна за разполагане на военна техника у нас.

Президентът, както и външният министър Даниел Митов по-рано, обяви, че техниката, която вече е пристигнала, е за учения на НАТО, които са договорени, включително и миналата година. Той припомни, че споразумението е от 2006 г. и е изпълнявано многократно.

„Молбата ми е към правителството и към министъра на отбраната, когато се върне утре да излезе и да обясни с точни думи за какво става въпрос, кога, къде, как и защо, както го направиха и за ученията“, уточни държавният глава.

„Иска ми се в целия този дебат да не се изпадне в ситуацията, в която бяхме преди 3 месеца, ако си спомняте, когато липсата на добра комуникация доведе до това, че компютрите станаха компоти. Тогава едно легитимно решение на НАТО в пълен консенсус от 28 държави членки, което беше добре обяснено и не беше изненада за никого, доведе до това, че в България започна изграждането на щаб от 40 офицери, от които 20 български“, каза още Росен Плевнелиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама