За рехабилитация на пътища и ремонт на джамия настояват във Ветово

16:09, 24 юни 15 / Политика 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредната изнесена приемна на областния управител на Русе и неговия екип се проведе днес в община Ветово, съобщиха от Областна администрация - Русе.

Заместник областният управител на Русе Станимир Станчев е изслушал внимателно всички изказвания и е изразил мнение, че само с директен контакт между институциите и обществеността могат да се намерят решения на проблемите.

Заместник-кметът Исмаил Селим е направил кратко експозе, в което представи състоянието на община Ветово.

Основните проблеми, които са посочени са свързани с необходимостта от рехабилитация на пътищата от републиканската пътна мрежа, а именно Ветово – Глоджево – Кубрат и Червена вода – Ветово. Освен това е поискана и повече информация за етапа, на който се намира подаденото проектно предложение за ремонт и реконструкция на джамията във Ветово, както и предприемане на конкретни действия по ремонт или премахване на савачно съоръжение в р. Русенски Лом до с. Писанец. Обсъдени са и проблемите на ромското население в общината.

Заместник областният управител Станчев е изразил своето виждане по повдигнатите въпроси, отбелязвайки че трябва да се подобри диалога на всички нива. "Проблемите трябва да се решават интегрирано и още при планиране работата на колективните органи, в която трябва да се включват всички жители на общината", е коментирал Станчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама