Правосъдното министерство съкращава 571 щата, но без охранители и надзиратели

16:38, 24 юни 15 / Политика 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В системата на Министерството на правосъдието ще бъдат съкратени 571 щата, стана ясно след редовното заседание на Министерския съвет днес.

Правителството одобри постановление за определяне на второстепенните разпоредители с бюджет в Министерството на правосъдието. Това са Националното бюро за правна помощ, директорът на Централния регистър на особените залози, изпълнителният директор на Агенцията по вписванията, главните дирекции „Охрана” и „Изпълнение на наказанията”.

С постановлението се правят промени и в числеността на служителите в системата на Министерството на правосъдието с цел оптимизиране на разходите за персонал до размера им, утвърден със Закона за държавния бюджет и постановлението  на правителството за изпълнението му. Така в Министерството на правосъдието броят на щатните служители ще намалее от 264 на 250. Числеността в структурите на второстепенните разпоредители се оптимизира с общо 557 щатни бройки. В резултат на това броят на администрация и служители там от 6588 стават 6031, а общият брой на предложените за съкращаване щатове – 571. Съкращенията не се отнасят за щатовете на охранители и надзиратели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама