Събират пари за демонтирането на Паметника на Съветската армия, Димитровград го иска

16:43, 24 юни 15 25 834 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гражданската инициатива за демонтиране на Паметника на Съветската армия е отворила сметка, с която събира пари за премахването на на монумента. В официалната си страница във Фейсбук сдружението публикува обръщение към всички, които са готови да дарят средства за каузата.

Публикуваме цялото писмо без редакторска намеса:

Скъпи съмишленици, натрупаните средства от дарения за демонтиране на паметника на съветската армия до момента са в размер на 1243 лв. Благодарим на всички, които отделиха от личните си средства в името на постигането на общата ни цел – демонтажа и премахването на монумента на окупационната червена армия от Княжеската градина.

За да постигнем още по-бързо и убедително целта си, обаче, са необходими още усилия и средства от всички нас.

Вече можете да правите дарения към Сдружение ГИДПСА (Гражданска инициатива за демонтиране на паметника на съветската армия) и през системата Paypal на адрес: [email protected]

Както и досега, можете да правите и преводи по банковата сметка на сдружението в Общинска банка: Сдружение ГИДПСА, IBAN: BG58 SOMB 9130 1058 5898 01

Благодарим ви!

Общинският съветник Марта Георгиева, която също членува в инициативния комитет е публикувала снимка на решение на общинския съвет на Димитровград, в което се казва, че общината е готова да вземе паметника и да го монтира в града. (снимка 2)

Припомняме, че сагата около искането за демонтаж на монумента предизвика множество дебати сред столичани. Зад искането стоят не само граждани, но и обществени личности, както и общински съветници.

Те неколкократно поискаха подкрепата и на столичния кмет Йорданка Фандъкова за демонтирането на паметника. Тя обаче обясни, че монументът не е собственост на общината, а на държавата и заради това не може да вземе отношение по въпроса.

Общинските съветници обаче не одобриха отговора й, като обясниха, че като кмет тя трябва да защитава обществените позиции и искания на софиянци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама