Плувец и зам.-кмет запалиха олимпийския огън в Бургас

17:05, 24 юни 15 / Спорт 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плувецът Данаил Славчев и зам.-кметът по здравеопазване и спорт Лорис Мануелян заедно запалиха олимпийския огън в Бургас. Факелът бе пренесен символично през града по повод Международния олимпийски ден - 23 юни. Шествието с огъня тръгна от паметника "Альоша", премина по улица "Александровска" и стигна до сградата на Общината. Там бе поет от зам.-кмета Мануелян, който заедно със Славчев запалиха голямата факла пред входа на кметството.

Церемонията по пренасянето на олимпийския огън мина под наслов "Обединени срещу допинга и дрогата чрез спорта". По този повод Лорис Мануелян призова хората да не пушат, а Данаил Славчев посъветва връстниците си, употребяващи наркотиците и допинг, да се откажат от тях и да се захванат със спорт.

Плувецът от бургаския клуб „Бриз” е участвал на младежката олимпиада в Нанджин, Китай, през август 2014 г., като се е класирал на 24 място. Пред Topnovini.bg той каза, че за да постигне човек своите цели, трябват две неща – желание и отдаденост.

Преди и след посрещането на олимпийския огън на площад "Атанас Сиреков" се проведе демонстрация на китайското бойно изкуство ушу от състезатели на местния спортен клуб "Бей Син", както и на танцов спектакъл "Дишам" на хора с увреждания от сдружение "Социален център" в Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама