Правителството одобри замяна на имоти за строеж на метрото

17:31, 24 юни 15 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителството одобри решение за замяна на имоти между държавата и Столична община, попадащи в обхвата на промененото трасе на софийското метро, в близост до Терминал 2 на Летище "София". Замяната се отнася до части от имоти, определени за администрация, търговия, обслужване и трасе на Метрополитена в квартал 2 на местността „Летищен комплекс”, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Община Берковица получава от държавата терена и едноетажната сграда на ул. „Христо Ботев” №2 в града. Решението ще позволи на местната власт да изпълни проекта си за изграждане на музей „Йордан Радичков”.

На община Велико Търново беше предоставен имот, с площ 18 дка. На терена ще бъде създадена съвременна градска среда с озеленяване и места за отдих, ще се обособят и територии за паркиране и за спортно-развлекателна дейност.

Община Стражица получи имот от държавата, намиращ се в село Камен. Имотът е с площ около 40 дка, с изградени в него четири сгради. В тях ще се обучават учениците от СОУ „Св.Климент Охридски” – с. Камен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама