Наградиха учениците с най-малко отсъствия в Опака

07:43, 26 юни 15 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Училището в град Опака награди своите примерни ученици, които са били най-редовни в часовете. СОУ „Васил Левски” за трета година работи по програма „На училище без отсъствия” за своите възпитаници от гимназиален етап. В края на учебната година учениците, допуснали най-малко неизвинени отсъствия бяха заведени на екскурзия до Русе. Там те разгледаха забележителностите на града, посетиха Пясъчните фигури на русенския кей и изгледаха ЗD филм.

През миналата учебна година общо 11 училища от област Търговище получиха пари, за да намалят неизвинените отсъствия на учениците си. Учебните заведения взеха близо 23 хиляди лева за своите проекти с цел намаляване на броя на отсъствията - извинени и неизвинени и броя на преждевременно напусналите училище деца.

Средствата можеха да се използват за осигуряване на транспортни карти за пътуване на ученици допускащи голям брой отсъствия, за закупуване на учебни помагала и пособия, билети за културни институти и спортни събития, както и за закупуване на материални стимули за ученици, на които не са изплащани детски добавки, а са постигнали по-високи резултати в обучението и посещаващи редовно учебни занятия.

В Опака обаче като част от програмата за намаляване на ученическите отсъствия, обявиха и конкурс за най-примерен клас, който редовно посещава часовете. Така гимназията намери оригинален начин да възнагради своите възпитаници, които не бягат от уроците, като през миналата учебна година им подари посещение на стадиона и тренировъчната база на футболен клуб „Лудогорец”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама