Над 140 фирми в Старозагорско се включват в протеста на бизнеса

09:08, 26 юни 15 25 546 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 140 фирми с повече от 10 000 ръководители, работници и служители се включват днес в националния протест срещу повишаване цената на тока за бизнеса в Стара Загора и Казанлък, съобщиха организаторите.

„Две силни масови шествия с хиляди участници,за да ни видят на улиците в зоната, определяна често като "сърцето на българската енергетика!, обясни Румен Радев, зам.-председател на Асоциацията на индустриалния капитал.

„Всичко това е ясен глас за реформи в сектора, така изразяваме

подкрепата си управляващите да работят в тази посока!Но това е "намигване" за нашата сериозност, ако бъдем залъгвани с

имитация на активност по отношение търсената реформа!”, допълни Радев.

Протестът в Стара Загора започва в 11.00 часа. Освен спиране на работа и мощности, ще тръгне и протестно шествие от индустриалната зона, което ще спре пред сградата на Областната управа.

В Казанлък два лъча на протестиращи ще се съберат на централния площад „Севтополис”. Очаква се над 3000 души от  местни фирми да се включат в протеста.

Данните сочат, че над 1100 фирми с над 160 000 ръководители, работници и служители в повече 50 населени места в страната ще участват в протеста. На много места ще бъдат изключени ефективно производствените мощности, а където производственият процес не го позволява - ще бъдат намалени до възможен минимум.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама