Домусчиев: Бизнесът не иска евтина енергия, а реформи

09:33, 26 юни 15 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Бизнесът не иска евтина енергия, а тя да е на съпоставима цена с тази в ЕС, където ние се конкурираме". Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на КРИБ Кирил Домусчиев, който се появи с надпис на ревера си: „Ден на траур за българската енергетика“.

По думите му целта на протеста, който започват от днес – със спиране за час на производството, не е да се отложи поскъпването на тока, а да се направят реформи в енергетиката.

Бизнесменът обвини КЕВР, че винаги е защитавал интересите на производителите. Попита защо според проекта за поскъпването на регулатора цената на зелената енергия скача от 11 на 16 лв. По думите му зад ВЕИ-енергията има немалко хора – българи и чужденци, сред които поне десетина депутати. Той не назова имена с аргумента: "Кой е този човек не е важно, важно е защо трябва да плащаме толкова скъпо".

10 хил. лв. е рушветът за назначаване в държавните ТЕЦ-ве, каза още Домусчиев и обобщи: "За мен в момента проблемът е в хората, не в законите. Едно крадливо племе сме, нямам думи, само схеми се развиват", обобщи той.

Днес се очаква КЕВР да излезе с окончателно решение за цената на тока, след като вчера депутатите одобриха на първо четене поскъпването да се отложи с месец.

Предстои и нова среща между управляващи, работодатели и синдикати в енергийното министерство. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама