Външният министър видя пропагандна война около ученията на НАТО у нас

10:00, 26 юни 15 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Води се пропагандна война. Не може през последните години да има над 200 учения, никой да не го забележи, а сега в момента, за всяко едно учение ние се обясняваме“, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на външните работи Даниел Митов. Той добави, че с тези учения се цели българската армия да се подготви за всякакъв вид заплахи.

Преди седмица "Ню Йорк Таймс" потвърди намеренията на Пентагона да разположи техника в няколко източноевропейски страни, сред които и България. Очаква се днес военният министър да даде повече информация от срещата на военните министри на НАТО в Брюксел, където се очакваше решение за това.  

„Една армия трябва да е винаги подготвена, особено когато е в близост до границите на съответната държава и има конфликти. Ние не говорим само за конфликта в източна Украйна – има конфликти и в т.нар Ислямска държава“, посочи министърът.

Митов се възмути защо не е бил търсен за коментар "когато Русия заяви, че ще разполага 40 ядрени бойни глави, когато Русия обяви, че ще въоръжи Крим и че ще струпа въоръжение там".

На въпрос колко танка все пак ще бъдат разположени на българска територия външният министър не отговори, а само обяви, че това ще стане ясно.

Митов каза още, че преговорите с Полша вървят добре и вероятно нашите МиГ-ве ще бъдат ремонтирани там. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама