Правят нова детска площадка в пловдивския район "Западен"

12:17, 26 юни 15 / Любопитно 25 762 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Готов е проектът за нова детска площадка на ул. "Генерал Колев", съобщи кметът на пловдивския район "Западен" Димитър Колев. Очаква се съоръжението да бъде готово през август.

От районната администрация отдавна работят по подмяната на старите детски площадки с нови, отговарящи на европейските изисквания.

Проектът за съоръжението на "Генерал Колев" 12 включва доставка и монтаж на 4 детски съоръжения за игра, съставени от комбинирано съоръжение, двуместна люлка - "махало", люлка-везна и пружинна клатушка. Под тях ще бъде изградена ударопоглъщаща настилка от каучукови плочи.

Площадката ще разполага и със съвременен пясъчник. Предвижда се и изграждане на около 40 кв. м настилка от бетонови плочи в ограденото пространство на детската площадка, пешеходни подходи към двата входа със същата настилка, както и да бъдат доставени и монтирани нови пейки.

За безопасността на децата пък около площадката ще се постави ограда. Така реконструирана, детската площадка ще отговаря на всички изисквания на действащата в страната нормативна уредба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама