Задържаха трима души за въоръжен грабеж в София

12:58, 26 юни 15 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима души са задържани за предварително планиран въоръжен грабеж, който е станал на 14 юни в София. Срещу тях вече има повдигнати обвинения от Софийската районна прокуратура.

Арестуваните са Мартин Златков на 26 г. и Марио Чочев на 30 г. - обвинени в пряко участие в посочения грабеж, като съизвършители, както и 22-годишният Любомир Иванов, който е обвинен в помагачество.

Според обвинението иракският гражданин Халех Касем е бил нападнат от две въоръжени и маскирани лица, носещи жилетки с обозначение „Охранителна полиция”, които насочили към лицето му пистолети. Те откраднали от него портфейл с 3000 евро, 300 лв., 1600 иракски динара, банкови карти и лични документи.

При претърсване на жилищата на обвиняемите са открити и иззети уличаващи веществени доказателства като пистолетите, използваните полицейски тениски, дрехите, с които същите са били облечени на местопрестъплението и заснети от намиращи се в близост охранителни камери.

Тримата обвиняеми са задържани от Софийска районна прокуратура до 72 часа. Прокуратурата ще внесе в Софийски районен съд искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама