КЕВР казва във вторник за цената на тока

13:34, 26 юни 15 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
КЕВР ще се произнесе във вторник, 30 юни, дали ще отложи планираното пожскъпванеи на тока с месец. Това обяви шефът на регулатора Иван Иванов след днешното заседание, което се проведе при закрити врата.

Той обясни, че решението на парламента да се отложи с месец поскъпването чрез промяна в ценовия период не е публикувано в Държавен вестник, и ако КЕВР излезе с подобно решение, то би било нищожно от правна гледна точка.

 „Комисията още от вчера има готовност да се произнесе с решение. В пълен състав сме като израз на единната ни позиция по всички решения до момента“, каза Иванов.

На въпроса дали един месец е достатъчен на предприятията да намерят начин за намаляване на разходите си, Иванов отговори отрицателно. „Един месец е абсолютно недостатъчен, но могат да се предприемат спешни действия. Разчитаме, че ще се намерят достатъчно резерви за намаляването на цените. Правителството не възрази както срещу ценовия модел, по който се произнася КЕВР, така и срещу възможностите за ценово решение на база на съществуващите параметри“, заяви председателят на КЕВР. Иванов припомни, че максималният срок, в който трябва да е ясно дали има достатъчно резерви е 15 юли.

"Заявявам, че никой не може да ме отклони от избрания път на защита на българските потребители, на българската енергетика и на българския обществен интерес. Никой не може да ме пречупи и постави на колене. Заставам на колене само в знак на почит към героите, загинали за отечеството и пред гроба на моите родители. Ще се оттегля от поста си, само ако стане невъзможно да продължа да изпълнявам възложените ми от Народното събрание правомощия",написа Иванов по-късно във "Фейсбук".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама