Варненци организират фестивал срещу комерсиализирането на идеи

14:16, 26 юни 15 25 651 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протестен фестивал срещу използването на хуманни и екоидеи с комерсиална цел ще събере ентусиасти от цялата страна на палатков лагер в село Ездемирци, община Трън. Главен съорганизатор е варненският Солидарен център, откъдето са категорични, че е крайно време да се заяви ясно, че безплатното е безплатно, доброволчеството е доброволчество, а идеите не подлежат на подмяна, когато става въпрос за реални процеси на обществена интеграция.

"Свободен фестивал на безвремието” е името на изцяло доброволческата инициатива. Провеждането й е планирано за 24, 25 и 26 юли, като началото не е избрано случайно, а съвпада с последния ден на годината в Календара на маите. 25 юли пък е Денят на свободата и творчеството – ден на безвремието, а на 26 юли започва поредният годишен цикъл, уточниха организаторите.

Фестивалът обещава много емоции с музика, игри, танци, алтернативно кино, театър, творчески работилници, йога и медитация. Предвиден е и щанд за свободни дрехи, книги и други вещи.

Свободният фестивал има за цел да покаже нови възможности, да подкрепи творческия потенциал на хората със свободен дух и да ги свърже един с друг. "Колективният ентусиазъм е нашата движеща сила, разчитаме на самоорганизация и доброволчество. Всеки, който споделя нашата идея за свободен фестивал и иска да се включи, е добре дошъл”, казаха още организаторите на протестната инициатива.

Екоартпроявата обещава да събере групи и изпълнители от цяла България, сред които "Магистри", "Муфта", "Дрънч", "Salto na Asphalta", "Toy Letters", "Разходка по луната", "Жълти стъкла" и други. Програмата включва още прожекции, лекции и дискусии за календара на маите, за пещерните клубове, разумната консумация на ресурсите, съвременните форми на самоорганизация на работното място и пряката демокрация, както и за връзката между веганизъм и политика.

Свободната кухня на фестивала набира добротворци, а приготвената храна ще е изцяло вегетарианска, обещаха от Солидарния център.

Фестивалът се организира съвместно от Свободен център за свободни хора, Солидарен център - Варна, Бъди промяната - Пазарджик, Автономно училище - София и Групи за споделено пътуване, със съдействието на Община Пазарджик.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама