На обществен форум в Плевен диксутираха добри практики в затворите

14:27, 26 юни 15 25 614 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обществен форум събра днес експерти и представители на различни институции в Плевен, зада коментират темата за „Добри практити в работата с лицата лишени от свобода”. Дискусията се организира в рамките на проекта „Свобода зад решетките”.

Участие във форума взеха зам.-министърът на правосъдието Вергиния Мичева, областният управител Ралица Добрева, зам.-кметът Стефан Петков, председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов, представители на Главна дирекция „Изпълнения на наказанията”, на Окръжен съд и Районна прокуратура в Плевен, на Посолството на САЩ у нас. Сред участниците бяха и близки на лишени от свобода в плевенския затвор.

При откриването на форума зам.-министър Мичева подчерта: „Важно е не само да бъдат подобрени условията в затворите в България, каквото изискване ние сме си поставили, но за нас е важно да се подобрят  условията за работа на служителите в местата за лишаване от свобода“.

По време на срещата днес началникът на Затвора в Плевен, Иван Петков, бе подготвил презентация на тема „Нова визия за социалната работа в местата за лишаване от свобода“. Психологът Ваня Георгиева представи поведенченски услуги и програми за въздействие по време на изтърпяване на наказанието лишаване на наказанието лишаване от свобода в Затвора в Плевен.

Координаторът на проекта Катя Божикова бе подготвила презентацията „Поглед отвън: За едно различни тържество в Деня на детето“. В нея тя обръща внимание на първоюнския празник в Затвора, подготвен от лишените от свобода. На него тържествено са били връчени удостоверенията на успелите да завършат етап от образованието си затворници, получили са и символични подаръци за положения труд. На свой ред са предствили празнична програма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама